• Altan Eksperimentet - Min urbane have på altanen
shadow

Altan indretning og optimal udnyttelse af pladsen

Altan indretning og optimal udnyttelse af pladsen
Altan indretning med plads til både køkkenhave og en solkrog til familien, kræver optimal udnyttelse af pladsen

Altan indretning med plads til det hele

De fleste altaner er kun på nogle få kvadratmeter, min er på 10m2 så jeg er priviligeret. Alligevel kommer min altan indretning hurtigt til at se rodet ud når jeg stiller krukker og zinkbaljer på gulvet, så jeg har længe tænkt på hvordan jeg kan udnytte pladsen på altanen optimalt.

Blomster og køkkenhave

På altanen skal der være plads til en lille urban køkkenhave. Både kaninen og jeg er vegetarer så vi spiser en hel del krydderurter, bær, salat, ærter, tomater og chili. Jeg har desuden et kæmpe crush på blomster, og køber blomsterfrø hver gang jeg opdager en ny skønhed der dufter henrivende eller gør sig godt i vaser.

Græsplæne på altanen
Min ven tager sig lige en slapper på altanen på hans egen private græsplæne, lavet i en bedroller

 

En plads i solen til familien og en græsplæne til kaninen

Der skal selvfølgelig også være en plads i solen hvor man kan sidde med en kop kaffe, spise middag med familien eller tage sig en morfar mens man får brune kinder. Og så skal der være plads til kaninens græsplæne, som jeg lavede sidste sommer i en bedroller.

Græsplænen var et kæmpe hit, og kaninen brugte sidste år mange timer på at hygge sig med at spise af græsset eller blot ligge og slænge sig i hans egen lille private have. Så den er et must have..

Læs hvordan jeg lavede en græsplæne til kaninen: Græs på altanen 

 

Lodrette haver er det nye sort
Lodrette haver er det nye sort og Minigarden-plantevæg fra www.myMinigarden.dk er godkendt til kontakt med fødevarer

Lodrette haver er det nye sort i altan indretning

Efter en tur på internettet stod det klart at lodrette haver er det nye sort. Overalt myldrer det frem med små urbane altanhaver der er indrettet på alle mulige måder der udnytter vægpladsen til bristepunktet.

Så nu har jeg solgt altandrivhuset hvor jeg dyrkede agurker sidste sommer, for at gøre plads til en lodret køkkenhave på altanens to store murstensvægge. Måske bliver det Danmarks største altanplantevæg 🙃

Og så blev jeg vild med Minigarden Vertical Plantevæg

Jeg faldt for Minigarden Vertical Plantevæg fra www.myMinigarden.dk Jo mere jeg læste om den, jo mere vild blev jeg med den.
Den har så mange fordele sammenlignet med andre plantevægge jeg har set på nettet.

Her er grunden til mit valg:

  • Minigarden Plantevæg er bæredygtig produceret og materialet er er godkendt til kontakt med fødevarer, så ingen risiko for overførsel af skadelige stoffer fra plast til jord og de planter vi skal spise.
  • Den vedligeholdelsesfri. Der kan ikke gro alger på den og den holder farven i mange år frem, også udendørs.
  • Den indeholder et automatisk vandingsanlæg, så man bare kan tilkoble en haveslange og vande ca. 10 minutter en gang om ugen eller sjældnere.
  • Jordoverfladen i hvert rum passer til én plante, så det er minimalt hvad der kan vokse af ukrudt.
  • Man sparer på vandingen pga. den begrænsede jordoverflade og fordi plasten forhindrer fugten i at fordampe, og tilføjer man vækstler i bunden af plantekasserne holder de ekstra meget på vandet og gør dem særdeles miljøvenlige.
  • Man undgår jord på afgrøderne, fordi planterne hænger ud over plasten. Dette hindrer eksempelvis jord og skimmel på jordbær 🍓
  • Fuglene kan ikke sidde på den, så mine jordbær får jeg for mig selv.
  • Og så er den faktisk den mest stilrene plantevæg jeg har set.

 

Hvis du kunne lide dette indlæg, så skriv gerne en kommentar nedenunder og husk at følge Altan Eksperimentet på Facebook og Instagram 💚 💚 💚

Vi vil elske at få din kommentar til dette indlæg..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.