• Altan Eksperimentet - Min urbane have på altanen
shadow

Græs på altanen – Et must for kaniner og marsvin 🐰

Græs på altanen
Kan man så græs på altanen? Det har jeg sat mig for at prøve..

Kan man så græs på altanen?

Kan man så en græsplæne og have den på sin altan? Det har jeg sat mig for at prøve..
Min søde kanin, Maddie Elaine, elsker at have græs under poterne. Han har de sidste par år elsket at løbe ude på græsplænen hver gang vejret har været til det.
Nu skal han snart være bykanin, og for at gøre livet godt for ham på altanen, har jeg prøvet om jeg kan lave en lille græsplæne på hjul.

Græsplæne på altan
Jeg har sået en lille græsplæne på altanen, så kaninen stadig kan nyde græs under poterne. Måske var jeg lidt rundhåndet med græsfrøene, men mange af dem er faktisk blæst væk inden de har nået at spire, så det går nok.

Sådan har jeg sået græs på altanen

For at gøre græsplænen transportabel har jeg brugt en bedroller, som i sagens natur har fire hjul. Græsplænen kan nemlig godt blive lidt tung at flytte rundt på ellers, og jeg vil gerne have mulighed for at kunne flytte den.

For at undgå at lave huller i bunden til dræn, har jeg lagt et lag af lecakugler i bunden, og håber at det er nok. Dernæst har jeg lagt et stykke ukrudtsdug.
Ovenpå ukrudtsdugen har jeg lagt ca. 5-6 cm jord, og så har jeg sået græsfrø, og til sidst har jeg strøet en lille smule jord henover.

Jeg har muligvis været lidt rundhåndet med græsfrøene, men mange af dem er faktisk blæst væk inden de er begyndt at spire, så det skal nok blive fint.

Græsfrø fra skyggegræs

Valget faldt på græsfrø fra skyggegræs. Kaninen foretrækker at opholde sig i skyggen, og så kan jeg med sindsro bruge den del af pladsen på altanen der har mest sol, til andre mere solkrævende planter.

Så er det bare at vande og vente.. Skal nok følge op på dette indlæg på et senere tidspunkt, når jeg kan fortælle om eksperimentet er lykkes.

Til altan græsplænen har jeg brugt:

En bedroller
Lecakugler
Ukrudtsdug (evt. ikke nødvendigt. Se afsnit om opfølgning et år senere)
Jord
Græsfrø fra skyggegræs

 

Opfølgning på græsplæne-eksperimentet et år senere

Græsplænen blev en succes, kaninen har brugt mange timer på sin græsplæne og virker til at nyde at få jord under neglene.
Det kan anbefales at lave en græsplæne i en bedroller, hvis man har kaniner eller marsvin der skal have det godt på altanen.

Til gengæld var det ikke nok med lecakugler i bunden og at lægge låg på bedrolleren i regnvejr.
Da min altan ikke er overdækket blev græsplænen oversvømmet flere gange i løbet af vinteren, og i år må jeg reetablere den, denne gang med drænhuller i bunden.

Det var overflødigt at lægge ukrudtsdug mellem jord og leca. Jeg havde troet at man kunne udskifte jorden og bevare lecakuglerne ved at adskille de to lag med en ukrudtsdug, men græsrødderne vokser ned gennem ukrudtsdugen og hæfter sig fast på lecakuglerne.

Du kan se billeder af den færdige græsplæne her 
Hvis du kunne lide dette indlæg, så skriv gerne en kommentar nedenunder og husk at følge Altan Eksperimentet på Facebook og Instagram 💚 💚 💚

Vi vil elske at få din kommentar til dette indlæg..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.