Souvenir de la Malmaison er en historisk rose med en helt fantastisk duft

Sidste sommer købte jeg denne historiske rose, Souvenir de la Malmaison, på Køge Torv.
Det er folkene fra Æblehaven på Falster, som sælger de skønneste historiske roser på torvet i Køge hver lørdag fra april til juli.

Rosen skulle egentlig have været en gave til min datter Victoria, som jo ved nærmere eftertanke burde have haft hendes navnesøster, La Reine Victoria rosen, som de også dyrker i Æblehaven. Men det blev altså til denne skønne Souvenir de la Malmaison, som dufter helt vidunderligt.

Men hvad jeg desværre ikke havde været opmærksom på var, at rosen ikke kan tåle at stå inden døre. Min datter har ikke altan, så nu står den i stedet i min have og pynter, og den skal selvfølgelig med til altanen i Valby til maj.

Historiske roser - Souvenir de la Malmaison

Den historiske rose, Souvenir de la Malmaison, er blevet plantet over i en turkis zinkspand.
Jeg tror det bliver rigtig flot til den turkise farve når den får lyserøde roser til sommer.

Jeg har købt denne flotte turkise zinkspand, og plantet rosen om. Jeg tror det bliver rigtig flot til den turkise farve, når først de mange lyserøde roser begynder at komme.

Queen of Beauty and Fragrance

Souvenir de la Malmaison er en buskrose, og oprindeligt kendt under navnet Queen of Beauty and Fragrance.
Den fik sit nuværende navn da Storhertugen af Rusland fik en stikling fra haverne ved Malmaison til sine egne haver i Sankt Petersborg.

Jeg har selv sat et par stiklinger efter at have beskåret rosen. Håber at de kan vokse sig store og stærke så denne vidunderlige rose kan sprede glæde mange steder.

Hvis du kunne lide dette indlæg, så skriv gerne en kommentar nedenunder og husk at følge Altan Eksperimentet på Facebook og Instagram
 ? ? ?