Altan indretning med plads til det hele

De fleste altaner er kun på nogle få kvadratmeter, min er på 10m2 så jeg er meget priviligeret. Alligevel kommer min altan indretning hurtigt til at se rodet ud, når jeg stiller krukker og zinkbaljer på gulvet. Derfor har jeg længe tænkt over hvordan jeg kan udnytte pladsen på altanen optimalt.

Blomster og køkkenhave

På altanen skal der være plads til en lille urban køkkenhave. Både kaninen og jeg er vegetarer så vi spiser en hel del krydderurter, bær, salat, ærter, tomater og chili.
Jeg har desuden et kæmpe crush på blomster og køber blomsterfrø hver gang jeg opdager en ny skønhed, der enten dufter henrivende eller gør sig godt i en vase.

Græsplæne på altanen

Min ven tager sig lige en slapper på altanen på hans egen private græsplæne, lavet i en bedroller

En plads i solen til familien og en græsplæne til kaninen

Der skal selvfølgelig også være en plads i solen hvor man kan sidde med en kop kaffe, spise middag med familien eller tage sig en slapper mens man får brune kinder. Og så skal der være plads til kaninens græsplæne, som jeg lavede sidste sommer i en bedroller.

Græsplænen er et kæmpe hit. Kaninen har allerede brugt mange timer på at hygge sig på den. Han spiser af græsset eller ligger og slænger sig mens han nyder jordforbindelsen.
Så den er et must have, hvis man har kanin (eller masvin) og altan..

Læs her hvordan jeg lavede en græsplæne til kaninen

Lodrette haver er det nye sort

Lodrette haver er det nye sort og Minigarden-plantevæg fra myMinigarden er godkendt til kontakt med fødevarer

Lodrette haver er det nye sort i altan indretning

Efter en tur på internettet stod det klart, at lodrette haver er det nye sort. Overalt myldrer det frem med små urbane altanhaver, der er indrettet på alle mulige måder hvor vægpladsen udnyttes til bristepunktet.

Så nu har jeg solgt altandrivhuset, hvor jeg ellers dyrkede agurker sidste sommer. Så kan der i stedet blive plads til en lodret køkkenhave på altanens to store murstensvægge.
Måske bliver det Danmarks største altanplantevæg ?

Minigarden Vertical Plantevæg

Jeg faldt for Minigarden Vertical Plantevæg fra myMinigarden. Jo mere jeg læste om den, jo mere vil blev jeg med den.
Den har så mange fordele sammenlignet med andre plantevægge, jeg har set på nettet.

Her er de vigtigste grunde til mit valg:

  • Minigarden Plantevæg er bæredygtig produceret og materialet er er godkendt til kontakt med fødevarer, så ingen risiko for overførsel af skadelige stoffer fra plast til jord og de planter vi skal spise.
  • Den er vedligeholdelsesfri. Der kan ikke gro alger på den og den holder farven i mange år frem, også udendørs.
  • Den indeholder et automatisk vandingsanlæg, så man bare kan tilkoble en haveslange. Man vander 10-15 minutter en gang om ugen eller sjældnere, fordi den holder på fugten.
  • Jordoverfladen i hvert rum passer til én plante, så det er minimalt hvad der kan vokse af ukrudt.
  • Man sparer på vandingen pga. den begrænsede jordoverflade og fordi plasten forhindrer fugten i at fordampe.
    Tilføjer man vækst-ler i bunden af plantekasserne, holder de ekstra længe på vandet og gør dem derfor meget miljøvenlige.
  • Man undgår jord på afgrøderne, fordi planterne hænger ud over plasten. Dette hindrer eksempelvis jord og skimmel på jordbærene.
  • Fuglene kan ikke sidde på den, så mine jordbær får jeg for mig selv.
  • Og så er den faktisk den mest stilrene plantevæg, jeg endnu har set.

Hvis du kunne lide dette indlæg, så skriv gerne en kommentar og husk også at følge Altan Eksperimentet på Facebook og Instagram