Plantevæg på altanen

Som jeg skrev i et tidligere indlæg, faldt jeg for en plantevæg fra myMinigarden, så jeg har bestilt en gigantisk plantevæg eller helt nøjagtig to store plantevægge til min altan, til de to murstensvægge som egner sig perfekt til en lodret køkkenhave.

Du kan læse det tidligere indlæg om Altan indretning og optimal udnyttelse af pladsen her

Montering af plantevæg

Min første indskydelse var, at sætte altanplantevæggen op selv. Men for at være helt ærlig, så er jeg ikke den super tjekkede type med en boremaskine. Jeg endte i stedet med, at få Michael Tvorup fra myMinigarden.dk til at stå for monteringen, og det fungerede rigtig godt.

Min kæreste var lettet over ikke at skulle bruge hele påsken på et Gør det selv plantevæg projekt ? For han havde nok lugtet lunten..

Michael Tvorup monterede begge plantevægge med vandingssystem og det hele på én dag. Han vidste præcis, hvordan modulerne skulle monteres.

Forberedelser til plantevæg

Forberedelser til plantevæg

Forberedelser inden montering af plantevæggene

Michael Tvorup havde hjulpet med at udregne hvor mange moduler der skulle til for, at udnytte begge væggene på altanen til det yderste. Det blev til 66 moduler med plads til i alt 198 planter fordelt på to vægge.

Et par uger inden han kom for at montere plantevæggene, havde han sendt både plantevægsmoduler og Champost vækst-ler som bruges i bunden af hvert modul til dræn og til at holde på vand og gødning.

Vi købte selv plantesække med økologisk jord fra Anchers Havecenter, som har den bedste faste pris på øko jord.

Det gav os tid til at forberede plantevægsmodulerne stille og roligt, så de var klargjort før dagen for selve monteringen.

Forberedelse til plantevæg - Hos Altan Eksperimentet bruger vi børnearbejde.. Oliver fyldte vækst-ler i alle plantevægsmodulerne

Forberedelse til plantevæg – Hos AltanEksperimentet bruger vi børnearbejde.. Oliver fyldte vækst-ler i alle plantevægsmodulerne

Børnearbejde og samarbejde

Hos AltanEksperimentet bruger vi børnearbejde ? Oliver fyldte vækst-ler i bunden af alle plantevægsmodulerne. Helge fyldte jord i, og jeg plantede jordbærplanter, chokolade-mynte, Marokkansk mynte, nelliker og vilde blåbærplanter, som alle kan tåle nattefrosten.
Det gav os nogle hyggelige timer sammen på altanen og røde kinder af den tidlige forårssol.

I vindueskarmen har jeg sået salat til kaninen, basilikum, tre forskellige slags persille, blomster, tomater, chili og en masse andet, som skal plantes ud lige så snart det bliver varmt nok.

Psst…

Mens Michael knoklede med monteringen af min nye lodrette køkkenhave, tog jeg en masse billeder, så jeg kan lave en plantevæg DIY til dig, der er mere gør det selv typen.
Plantevæg – Gør det selv – manual følger snart her på bloggen.

Hvis du kunne lide dette indlæg, så skriv gerne en kommentar nedenunder og husk at følge Altan Eksperimentet på Facebook og Instagram ? ? ?