Cucamelon frø. Cucameloner bliver også kaldt jungleagurker. De får de mest bedårende små frugter.

[Indlægget er sponsoreret af Selvforsyning i Landsbyen]

Jungleagurker

Før jeg var på indkøb i Selvforsyning i Landsbyen’s frø-webshop, havde jeg aldrig hørt om hverken jungleagurker eller cucameloner, men da jeg så billederne var jeg helt solgt. Jeg tror at jungleagurkerne er en af bestsellerne i frøbutikken, men de ser altså også nuttede ud.

Selvom jeg ikke har et drivhus på altanen længere, vil jeg eksperimentere med at stille en plante i en lun krog med sol og en anden vil jeg stille i drivhuset på landet. Kan næsten ikke vente til det bliver såtid i april.

Små nuttede vandmeloner

I følge Selvforsyning i byen er jungleagurker en sjov agurkeagtig plante, som giver små dekorative melonlignende frugter. De smager som agurker med et strejf af citrus.
Et andet sted har jeg læst, at når man spiser dem, føles det som at bide i en meget moden cherrytomat.
Jeg forestiller mig at jungleagurker vil tage sig godt ud i en salat eller i det hele taget hvor man måtte finde på at lægge dem.

Jungleagurk - Cucamelon - Melothria tre navne for den samme plante

Jungleagurk – cucamelon – melothria – Tre navne for den samme plante

Indlægget er sponseret af Selvforsyning i Byen

Bliv selvforsynende med jungleagurker

Der følger ti frø med i posen, men cucamelonen laver knolde i jorden og disse knolde kan man grave op om efteråret og gemme frostfrit f.eks. i sand.

Til næste forår kan man starte den næste generation ved at lægge knoldene i jorden i stedet for at så frø. Så er man selvforsynende og får samtidig planter der vokser endnu hurtigere og en større høst til følge. Planterne gror i forvejen ret hurtigt, så det kan være nødvendigt at beskære dem.

Følg på Instagram

Følg på Pinterest

Følg på Facebook

Måske har du lyst til at læse mere:

Sukkerærtfrø lav dem selv

Sukkerærtfrø lav dem selv

Vi spiser mange sukkerærter i vores familie. Nogle gange når de at tørre lidt ud og lave en lille spire inde i bælgen. Det gav mig idéen til at tørre nogle sukkerærter med henblik på at lave sukkerærtfrø og så dem senere.

Historiske roser – Souvenir de la Malmaison

Historiske roser – Souvenir de la Malmaison

Souvenir de la Malmaison er en historisk rose med en helt fantastisk duft.
Billedet er fra sidste sommer, men forhåbentlig kommer der en masse smukke roser på den igen i år…

Kan man selv høste jordbærfrø?

Kan man selv høste jordbærfrø?

Sådan høster man jordbærfrø. Sidste sommer plukkede vi de skønneste økologiske jordbær ude på Ventegodtgaard i Lille Skensved (se billedet af alle de lækre jordbær). Af de friske jordbær høstede jeg en del jordbærfrø. Jordbærfrøene er de små kerner man får i..