[Indlægget er sponseret af Selvforsyning i Landsbyen]

Jungleagurker ?

Før jeg var på indkøb i Selvforsyning i Landsbyen’s frø-webshop, havde jeg aldrig hørt om hverken jungleagurker eller cucameloner, men da jeg så billederne var jeg helt solgt. Jeg tror at jungleagurkerne er en af bestsellerne i frøbutikken, men de ser altså også nuttede ud.

Selvom jeg ikke har et drivhus på altanen længere, vil jeg eksperimentere med at stille en plante i en lun krog med sol og en anden vil jeg stille i drivhuset på landet. Kan næsten ikke vente til det bliver såtid i april.

Små nuttede vandmeloner eller hvad er det egentlig?

I følge Selvforsyning i byen er jungleagurker en sjov agurkeagtig plante, som giver små dekorative melonlignende frugter.
De smager som agurker med et strejf af citrus. Et andet sted har jeg læst, at når man spiser dem, føles det som at bide i en meget moden cherrytomat.
Jeg forestiller mig at jungleagurker vil tage sig godt ud i en salat eller i det hele taget hvor man måtte finde på at lægge dem.
På Instagram fandt jeg et par billeder af modne jungleagurker, se længere nede.

Jungleagurk - Cucamelon - Melothria tre navne for den samme plante

Jungleagurk – Cucamelon – Melothria tre navne for den samme plante

Bliv selvforsynende med jungleagurker

Der følger ti frø med i posen, men cucamelonen laver knolde i jorden og disse knolde kan man så grave op om efteråret og gemme frostfrit i noget sand.

Til næste forår kan man starte den næste generation ved at lægge knoldene i jorden i stedet for at så frø.
Så er man selvforsynende og får samtidig planter der vokser endnu hurtigere og en større høst til følge. Planterne gror i forvejen ret hurtigt, så det kan være nødvendigt at beskære dem.

Hvis du har prøvet at dyrke jungleagurker og har nogle tips til hvordan man får mest muligt ud af planterne, så skriv gerne en kommentar under indlægget.

Frø til jungleagurker kan købes i Selvforsyning i Landsbyen’s frø-webshop. Se link øverst lige under billedet.

Indlægget er sponseret af Selvforsyning i Byen