Smarte altan møbler

Orion Lounge sofaen fra Ilva ser brandgodt ud på altanen og er et hit hos mine veninder

[Blogindlægget indeholder reklamelinks]

Møbler til altanen

Hvilke møbler skal man købe til sin altan? Svaret afhænger selvfølgelig af flere faktorer. Smag og behag er forskellig, men om du har en stor, lille eller overdækket altan, har også betydning for indretningen.
Her er nogle ting du kan overveje, inden du går ud og køber nye borde og stole til din altan.

Møbler til en lille altan

På en lille altan betyder pladsen rigtig meget. Sørg for at vælge møbler, som ikke er for bastante. For mange møbler vil få den begrænsede plads til at se rodet ud. Vælg møbler i træ eller lysere farver, for at udnytte den optiske effekt.
Og vælg evt. nogle stole, der kan foldes sammen eller stables, når de ikke er i brug.

Møbler til en stor altan

Er din altan stor, er der lidt mere råderum. Hvis du har god plads, kan du overveje at købe en lounge sofa, som den jeg har. Min altan er 10 m2 og lounge sofaen fra Ilva [reklamelink] ser brand godt ud på den og mine veninder elsker den.
Hvis du er mere til boheme stilen, kan du bygge en pallesofa eller måske er der mulighed for, at hænge en kulørt hængekøje op.

Flotte altankasser
Altanindretning og møbler til altanen
Bord og stole er fra Balcony Living, de forhandles af Altanbutikken på Frederiksberg [reklamelink]

Møbler til en overdækket altan

Er din altan overdækket eller måske endda helt lukket, så står dine altanmøbler mere beskyttet over vinteren, end hvis de står udendørs.
Nogle træmøbler vil skulle plejes med voks, lak eller maling hvert eller hvert andet år, hvis de står udendørs. Til gengæld er træ der bliver vedligeholdt et af det lækreste og mest holdbare materiale til altanmøbler.

Er altanen ikke overdækket, skal du have et sted at opbevare evt. hynder, når de ikke er i brug. De bliver ødelagt af for meget regn, vind og vejr.

Når æstetik og funktionalitet går op i en højere enhed

Jeg er helt vild med de altanmøbler jeg har fra Altanbutikken. Stolene er så lækre, at jeg også bruger dem indenfor i min lejlighed. Det sparer plads, når altanmøblerne har flere funktioner.

Altanbordet slår jeg ud og folder sammen til forskellige lejligheder. Til hverdag står det med kun den ene klap slået op. Når jeg har gæster kan vi sidde op til 6 mennesker omkring det. Om vinteren kan det slåes sammen, så det kun fylder 20 cm i bredden og så kan nemt gemmes af vejen i depotrummet til det bliver sommer igen.

Sammenklappeligt altanbord og altanstole fra Altanbutikken
Klapbordet har flere funktioner. Her er det slået op, så der er plads til 4-6 personer

Kæledyr på altanen

Hunde, katte, fugle, marsvin og kaniner.. Alle har de godt af at komme ud og få luft og rigtig dagslys.
Min fritgående kanin elskede at være ude på altanen i hele sommerhalvåret. (Jeg har ham desværre ikke længere)

Jeg havde lavet en lille græsplæne til ham i en bedroller, så han kunne spise græs og grave huller i jorden. Det var en kæmpe succes. Ofte lå han ude på sin græsplæne til sent om aftenen, så måtte jeg ud og hente ham, når vi skulle i seng. Du er velkommen til at snuppe idéen. Den kan også bruges til marsvin.

Hvis der er sol på altanen, skal du være opmærksom på, at det kan blive ulideligt varmt og alle kæledyr skal have mulighed for at flytte sig væk fra varmen. Det gælder iøvrigt også for redekasser til vilde fugle. Sæt dem altid på en skyggevæg, så fugleungerne kan overleve en evt. hedebølge.

Kanin på altanen

Urban garden på altanen

Det er også meget livsbekræftende, at have planter omkring sig. Særligt hvis man bor i storbyen.
Man kan nøjes med at have lidt krydderurter i altankasserne eller man kan som jeg har gjort, lave altanen om til en urban garden. Jeg brød mig ikke om at have alle mine planter stående på gulvet, så for et par år siden, fik jeg bygget en plantevæg med plads til i alt 200 planter.

Materialet er godkendt til dyrkning af fødevarer, så jeg har mange spiselige planter og det er en fryd at kunne plukke bl.a. sukkerærter, jordbær og krydderurter.
Det lille plantebord er fra Jem og Fix og det er næsten uundværligt. Det er her jeg planter stiklinger om og stiller alle de planter der er i transit eller som er lidt for store til plantevæg og altankasser.

Plantebord til altan

Plantebord fra Jem & Fix er uundværligt, hvis man har mange planter

plantebord fornyelse

Weekend projekt til altanen

Fornyelse af altan-interiøret kan gøres nemt og hurtigt. Her er to eksempler på fornyelse af noget jeg allerede havde i forvejen.

Det hele tog højst et par timer, inklusiv rengøring af penslen.

Gem på Pinterest!

Følg på Instagram

Følg på Pinterest

Følg på Facebook

Måske har du lyst til at læse mere:

Professionel klatretyv på altanen

Professionel klatretyv på altanen

Altan Eksperimentet har gennem længere tid haft besøg af ubudne gæster på altanen eller rettere af én ubuden gæst.. Faktisk har det stået på så længe, at jeg er begyndt at få tics hver gang jeg hører et fuglefløjt.

Plantevæg

Plantevæg

Læs hvordan vi forberedte os på at lave Danmarks (måske) største altanplantevæg, hvordan vi brugte børnearbejde i AltanEksperimentet og hvad jeg lavede mens Michael fra myMinigarden arbejdede med at montere plantevæggen på min altan …