Min bedste ven har fødselsdag, og han fylder 10 år

I dag er en ganske særlig dag, min bedste ven Maddie Elaine fylder nemlig 10 år.
Vi fejrer dagen på altanen med fri salatbar og et ekstra blødt underlag til de følsomme kaninpoter.

Maddie er i fin form og ligner stadig en ung kanin, især efter det meste af vinterpelsen blev fældet for nylig. Det eneste der driller er øjnene. Grå stær gør at han ikke længere ser så godt, og er også grunden til at der stadig er salat i nogle af de nederste rækker i plantevæggen.
For der er faktisk fri salatbar på altanen hver eneste dag og ikke kun på fødselsdage. Kaniner skal nemlig have det godt.

Du kan følge kaninen og Altan Eksperimentet på Instagram  #selvforsyningforkaniner

Økologisk selvforsyning for kaniner

Økologisk selvforsyning for kaniner. Her er Maddie i sin elskede altan-græsplæne

Økologisk selvforsyning for kaniner

Kaninen kan selv nå de nederste rækker i plantevæggen, så her har jeg sået krølsalat, pluksalat, spinat, tre slags persille, basilikum og mynte. I nogle af rummene har jeg endda sået flere forskellige sorter, for så snart han opdager de friske krydderurter går det stærkt.
Det er med at være på forkant, så spirebakker med endnu flere salater står klar, så vi hurtigt kan supplere med friske planter hvis han går lidt for hårdt til den. Det hele er selvfølgelig dyrket økologisk.
Vi har også altid købt økologiske grøntsager til ham, og jeg er ret sikker på at det er en medvirkende årsag til hans høje alder.
Men endnu bedre at vi nu kan være selvforsynende med bladgrønt hele sommeren..

Se også hvordan vi lavede en græsplæne på altanen

Maddie Elaine i sin elskede græsplæne på altanen

Maddie Elaine i sin elskede græsplæne på altanen. Selvom den er lidt medtaget af vinteren, vil han gerne være i den hele tiden.

Men hvorfor har en hankanin et pigenavn? Spørger du måske..

Første gang vi mødte Maddie, var i en dyrehandel i Nykøbing Falster. Mine piger og jeg havde ingen planer om at få kanin, men det var kærlighed ved første blik, så vi vidste bare at han skulle med os hjem.

Den “erfarne” dyrehandler forsikrede os om at det var en lille hunkanin, så min ældste datter foreslog at vi kunne kalde hende (ham) Maddie Elaine. Det har han heddet lige siden, selvom det nogle uger senere blev ret tydeligt at han bestemt ikke opførte sig, som man forventer sig af en hunkanin.

Fødselsdag og fri salatbar på altanen ?

Fødselsdag og fri salatbar på altanen

Hip Hurra!