Fødselsdag på altanen - I dag fylder min bedste ven 10 år
10 år gammel kanin

Min bedste ven har fødselsdag. Han fylder 10 år i dag

I dag er en ganske særlig dag, min bedste ven Maddie Elaine fylder nemlig 10 år.
Vi fejrer dagen på altanen med fri salatbar og et ekstra blødt underlag til de følsomme kaninpoter.

Maddie er i fin form og ligner stadig en ung kanin, især efter det meste af vinterpelsen blev fældet for nylig. Det eneste der driller er øjnene. Grå stær gør at han ikke længere ser så godt, og er også grunden til at der stadig er salat i nogle af de nederste rækker i plantevæggen.

For der er faktisk fri salatbar på altanen hver eneste dag og ikke kun på fødselsdage. Kaniner skal nemlig have det godt.
Maddie Elaine i sin elskede græsplæne på altanen
Du kan følge Altan eksperimentet på Instagram 
Økologisk selvforsyning for kaniner
Maddie Elaine i sin elskede græsplæne på altanen. Selvom den er lidt medtaget af vinteren, vil han gerne være i den hele tiden.
Kanin på altan

Græsplæne på altanen

Læs også hvordan vi lavede en græsplæne på altanen. Kaninen elsker den og bruger den dagligt.

Selvforsyning for kaniner

Kaninen kan selv nå de nederste rækker i plantevæggen, så her har jeg sået krølsalat, pluksalat, spinat, tre slags persille, basilikum og mynte. I nogle af rummene har jeg endda sået flere forskellige sorter, for så snart han opdager de friske krydderurter går det stærkt.

Det er med at være på forkant, så spirebakker med endnu flere salater står klar, så vi hurtigt kan supplere med friske planter hvis han går lidt for hårdt til den.

Økologi er bare bedst

Det hele er selvfølgelig dyrket økologisk.
Vi har også altid købt økologiske grøntsager til ham, og jeg er ret sikker på at det er en medvirkende årsag til hans høje alder.
Men endnu bedre at vi nu kan være selvforsynende med bladgrønt hele sommeren..

Hvorfor har en hankanin et pigenavn?

Første gang vi mødte Maddie, var i en dyrehandel i Nykøbing Falster. Mine piger og jeg havde ingen planer om at få kanin, men det var kærlighed ved første blik, så vi vidste bare at han skulle med os hjem.

Den “erfarne” dyrehandler forsikrede os om, at det var en lille hunkanin. Så min ældste datter foreslog, at vi kunne kalde hende (ham) Maddie Elaine.

Det har han heddet lige siden, selvom det nogle uger senere blev ret tydeligt, at han bestemt ikke opførte sig, som man forventer sig af en hunkanin.

Fødselsdag og fri salatbar i plantevæggen på altanen ?

Følg på Instagram

Følg på Pinterest

Følg på Facebook

Måske har du lyst til at læse mere:

Professionel klatretyv på altanen

Professionel klatretyv på altanen

Altan Eksperimentet har gennem længere tid haft besøg af ubudne gæster på altanen eller rettere af én ubuden gæst.. Faktisk har det stået på så længe, at jeg er begyndt at få tics hver gang jeg hører et fuglefløjt.

10 meget PINK altanbilleder..

10 meget PINK altanbilleder..

Advarsel! Stærke billeder for folk som ikke er vilde med pink.. 10 meget PINK altanbilleder til den helt rigtige sommerstemning

Billeder af forårsblomster på altanen

Billeder af forårsblomster på altanen

Her den første dag i juli føles det allerede som om det er længe siden foråret begyndte, vi har vænnet os til at solen skinner og at der er grønt og friske blomster mange steder. Her er 10 billeder med nogle af de aller første forårsblomster på altanen i år.