Advarsel! Stærke billeder for folk som ikke er vilde med pink..

Før jeg tog det øverste billede af altanen med den ene plantevæg i baggrunden, havde jeg været på landet i en uge. Mens jeg var væk havde det skiftevis været regnvejr og solskin, så planterne var nærmest eksploderet på den korte tid.

Jordbærplanterne havde sendt løbere afsted i alle retninger. Nogle havde endda selv fundet et tomt rum i plantevæggen at slå sig ned i, og andre fungerer nu som støttepinde for ærteplanterne, som har grebet fat i dem med deres krøllede slyngtråde.

Desværre fik jeg ikke taget et før-billede inden jeg gik i gang med beskæringen, det havde været sjovt, for jeg gik ret hårdt til den.

Lounge sofaen er fra Ilva [Reklamelink]

Vi er vilde med pink lathyrus i altankasserne - Det gælder vist også for denne lille svirreflue

Vi er vilde med pink lathyrus i altankasserne – Det gælder vist også for denne lille svirreflue

Pink lathyrus og lyserøde blomster i altankasserne

I altankasserne har jeg sået en masse lathyrus og andre sommerblomster. Lathyrus kommer i flere forskellige farver og er så fine, både som de vokser i altankasserne og som små buketter vaser. Så har de ovenikøbet den fordel, at jo flere blomster man plukker jo flere kommer der, fordi de så ikke skal bruge energi på at sætte frø. De dufter også dejligt, og den begejstring deler jeg tilsyneladende med mange små insekter.

Lyserøde blomster i altankassen

Lyserøde blomster i altankassen

Denne lille blomst kender jeg desværre ikke navnet på, den var i et brev med en blanding af lyserøde blomster-frø.

Mamelukærme

Mamelukærme – Dette billede er fra sidste år, hvor jeg havde planter på stålreoler på altanen. I år har jeg mamelukærmer i plantevæggen, men de er ikke begyndt at blomstre endnu.

De hvide og pink nelliker vokser i plantevæggen. De blev sået sidste sommer, men har først sat blomster i år.

De hvide og pink nelliker vokser i plantevæggen. De blev sået sidste sommer, men har først sat blomster i år.

Den lille pink nellike i plantevæggen er efterkommeren af en blomst jeg plukkede sidste år. Jeg satte den i fugtig jord og siden slog den rødder og blev sin helt egen plante.

Den lille pink nellike vokser også i plantevæggen. Den er efterkommeren af en blomst jeg plukkede sidste år.

Den lille pink nellike vokser også i plantevæggen. Den er efterkommeren af en blomst jeg plukkede sidste år. Jeg satte den i fugtig jord og siden slog den rødder og blev sin helt egen plante.

Billedet af de lyserøde dahlia tog jeg sidste år. Knolden har jeg genbrugt i år, men der er endnu kun små blomsterknopper på den.

Billedet af de lyserøde dahlia tog jeg sidste år. Knolden har jeg genbrugt i år, men der er endnu kun små blomsterknopper på den.

Pink blomster i altankassen

Det sidste billede af Pink blomster i altankassen, for i dag..

Selvforsyning på altanen i zinkbaljer

Selvforsyning på altanen, i zinkbaljerne vokser der mynte, rødbeder, pæoner, tomat, basilikum og til sidst amerikanske blåbær

Ingen altan uden selvforsyning

Selvom jeg er helt tosset med blomster og det er dem der gør sig bedst på billeder, så er det vigtigste med Altan Eksperimentet faktisk at være så selvforsynende som muligt med en række spiselige planter. Overalt i plantevæggen vokser der salat, ærter, jordbær og krydderurter mm.. Det vil jeg komme ind på i et senere blogindlæg.

I zinkbaljerne vokser der mynte, rødbeder, pæoner, tomatplanter og chiliplanter, med bunden dækket af basilikum og til sidst amerikanske blåbær.

Hov! Hvor er salaten Maddie? ‪#‎denlillegrønthøster‬ #selvforsyningforkaniner

Hov! Hvor blev salaten af Maddie? ? ‪#‎denlillegrønthøster‬ #selvforsyningforkaniner

Selvforsyning for kaniner

Kaninen går selv rundt og finder sin mad på altanen, og for det meste spiser han kun af det vi har aftalt.
Det er dog sket fra tid til anden, at der er smuttet en chili eller en tomatplante med i farten. Han går derfor også under navnet “Den lille grønthøster‬”. Men han ser bare så bedårende og uskyldig ud mens han begår ugerningen, at han slipper altså afsted med det.