[Indlægget er sponseret af Selvforsyning i Landsbyen]

Endelig kom foråret og chili-såningen er skudt i gang

Var du også ude i det dejlige forårsvejr vi havde i weekenden? Solen skinnede og specielt lørdag føltes det rigtig som om foråret var kommet. Hjemme hos os betød det at jord og potter blev hevet frem, altankasserne blev vasket af og de første frø er blevet lagt eller dvs. næsten, for vi havde snydt lidt..

Det er ikke et sekund for tidligt..

Specielt de stærke chilier kan man nemlig allerede med fordel forspire indendørs fra februar, for at opnå hele den styrke de er i stand til. (Har jeg læst i Chili Claus’ bog, Den er go’ i ørerne)
Derfor har vi allerede sået Carolina Reaper, verdens stærkeste chili og flere habanero-sorter og andre stærke typer ?? i februar.
Alle frø som vi har høstet i efteråret fra sidste års chiliplanter.

Cayennepeber, snackpeber og peberfrugter

I denne weekend var turen kommet til cayennepeber, snackpeber og peberfrugter.
Jeg har faktisk før haft peberfrugt på altanen, sågar en lille peberfrugtplante i plantevæggen, men de skal have meget lys, varme og læ for at give et godt udbytte. Derfor kommer snackpeber og peberfrugt nok til at stå i drivhuset på landet i år. Mens chilierne, som vi har mange af, både står i drivhuset på landet og på altanen.

Purple Cayenne - Capsicum Annuum

Purple Cayenne – Capsicum Annuum

Cayenne Purple.. Begyndelsen på et lilla farvetema

Cayenne Purple er en 10-15 cm lang chili i den milde ende, lidt stærkere end alm. cayennepeber.
Det er første gang jeg skal prøve den, og jeg har valgt den fordi den får en lilla farve når den bliver moden. Størstedelen af de chili-sorter vi plejer af dyrke bliver røde, og sidste sommer havde jeg virkelig mange blomster i pink farver, men i år har jeg lyst til at lave et lilla farvetema.

Den lilla farve kommer til at gå igen i mange af de planter, som jeg vil have på altanen.

Marconi Purple Snackpeber fra Italien

Marconi Purple – Capsicum Annuum – Snackpeber fra Italien

Marconi Purple.. Dyb lilla snackpeber med italiensk charme

Marconi Purple er også ny for mig, det er en italiensk snackpeber, som starter ud med at være grøn. Derefter skifter den til en dyb lilla farve for til sidst at slutte af i mørkerød når den er helt moden. Peberfrugterne bliver op til 15-17 cm lange, og smagen skulle efter sigende være sød og lækker, og bliver sødere jo mere moden den bliver. En hyppig høst vil forlænge vækst sæsonen og give mange peberfrugter.

Purple Beauty Peberfrugt - Capsicum Annuum

Purple Beauty Peberfrugt – Capsicum Annuum

Purple Beauty.. En almindelig peberfrugt med en ualmindelig farve

Purple Beauty er endnu en peberfrugt med en usædvanlig farve. Denne peberfrugt har den traditionelle runde form, men farven starter med at være grøn, bliver senere til dyb lilla og ender som mørkerød, hvis man lader den modne færdig. Smagen skulle være sød og mild.

Også Purple Beauty er ny for mig, og bliver en del af den lilla trend som stensikkert kommer til at gøre sig godt på billeder i løbet af sommeren.
Alle tre sorter er gode sorter at tage frø fra, så man fremadrettet bliver selvforsynende med frø og planter.

Jiffy med Marconi Purple, italiensk snackpeber

Jiffy med Marconi Purple

Frø til cayennepeber, snackpeber og peberfrugter kan købes i Selvforsyning i Landsbyen’s frø-webshop. Se link øverst lige under billedet.

 

Indlægget er sponseret af Selvforsyning i Landsbyen