Jordbærplanter af egne jordbærfrø
Jordbærplanter fra frø, jeg selv har høstet

Opfølgning på jordbærfrø eksperimentet

Sidste sommer skrev jeg om at høste sine egne jordbærfrø i blogindlægget “Kan man selv høste jordbærfrø?”
Om hvordan jeg havde eksperimenteret med at prikke jordbærfrø ud af økologiske jordbær, med henblik på, at så nye jordbærplanter i stedet for at købe dem på en planteskole.

I går fik jeg en mail fra Rasmus, der spurgte hvordan det var gået med jordbærfrø-eksperimentet. Så her kommer der en opfølgning..

Jordbær eksperimentet lykkedes…

Jordbær eksperimentet lykkedes. I hvert fald delvist..
Men først måtte jeg lære en lektie.

De første jordbærfrø jeg såede, spirede efter meget laaang tid. Ja, der gik næsten en måned, men det er vist ikke unormalt.

Spireevnen var ret dårlig og det var kun ganske få frø der blev til noget. Så jeg var tæt på at opgive og købte i stedet nogle jordbærplanter hos Gartneri Toftegaard.

Jordbær - Planter lavet af egne jordbærfrø i plantevæggen
Jordbærplanter i plantevæggen

Jordbærfrø er kuldekimere

Så gik jeg på nettet og læste om folk, der opbevarede deres jordbærfrø i køleskabet eller fryseren.
Jordbærfrø er kuldekimere. Dvs. at de skal have kulde i en månedstid, ligesom de ville have fået udenfor i den danske vinter. Det skal gøres lige inden man spirer, da dette bryder frøhvilen.

Da det allerede var langt inde i sæsonen, lagde jeg de resterende jordbærfrø i fryseren i en uges tid. Og så prøvede jeg at så igen.

Resultatet var ikke til at tage fejl af. Allerede en uge efter at jeg havde sået, begyndte det at pible frem med små nye jordbærplanter. Og denne gang kom der mange..

Planterne voksede og blev flotte. De nåede ikke at få en størrelse hvor de satte blomster og jordbær, men det kommer nok først på andet årsplanterne.

Nu står de i plantevæggen

De små jordbærplanter overvintrede udendørs i en flamingobakke og her i april 2016 har jeg plantet dem ud i min nye plantevæg.

De ligner fuldstændig rigtige jordbærplanter, der helt utålmodigt venter på at forårssolen for alvor tager fat.

Har du selv erfaring med at høste og så dine egne jordbærfrø, så er du velkommen til at skrive en kommentar under blogindlægget.
Jordbærfrø fra friske jordbær

Kan man selv høste jordbærfrø?

Hvis du ikke har læst det første blogindlæg, om at høste jordbærfrø og så dem om foråret, så skal du starte her.

Følg på Instagram

Følg på Pinterest

Følg på Facebook

Måske har du lyst til at læse mere:

Besøg i en marokkansk køkkenhave

Besøg i en marokkansk køkkenhave

[Sponsoreret] På trods af at februar måned også er vinter i Marokko, så var den marokkanske køkkenhave allerede meget langt fremme. Så jeg tog nogle billeder til årets første blogindlæg på Altan Eksperimentet.

Har du hørt om jungleagurker?

Har du hørt om jungleagurker?

[Sponsoreret] Før jeg var på indkøb i Selvforsyning i byen’s frø-webshop, havde jeg aldrig hørt om hverken jungleagurker eller cucameloner, men da jeg så billederne var jeg solgt.