Sidste sommer skrev jeg om at høste sine egne jordbær-frø

I blogindlægget Kan man selv høste jordbærfrø? skrev jeg sidste sommer om, hvordan jeg havde eksperimenteret med at prikke jordbærfrø ud af økologiske jordbær, med henblik på at så nye jordbærplanter i stedet for at købe dem på en planteskole.

I går fik jeg en mail fra Rasmus, der spurgte hvordan det var gået med jordbærfrø-eksperimentet. Så her kommer der en opfølgning..

Jordbær Eksperimentet lykkedes… Delvist..

De første jordbærfrø jeg såede spirede efter meget laaaaang tid. Der gik næsten en måned. Spireevnen var dårlig og det var kun ganske få frø der blev til noget. Så jeg var ved at opgive og købte i stedet nogle jordbærplanter hos Gartneri Toftegaard.

Jordbærplanter af egne jordbærfrø

Jordbærplanter af egne jordbærfrø overvintret i flamingobakke

Jordbærfrø kan åbenbart godt lide at fryse

Så kom jeg i tanker om, at jeg havde læst på nettet om folk der opbevarede deres jordbærfrø i fryseren, for at give frøene kulde ligesom de ville have fået, hvis de skulle have klaret sig selv udenfor i den danske vinter.

Da det allerede var langt inde i sæsonen, lagde jeg de resterende jordbærfrø i fryseren i en uges tid. Resultatet var ikke til at tage fejl af. Allerede en uge efter at jeg havde sået, begyndte det at pible frem med små nye jordbærplanter. Og denne gang kom der mange.. Jeg havde lært noget nyt!

Planterne voksede og blev flotte. Desværre nåede de ikke at få en størrelse hvor de satte blomster og jordbær. Spørgsmålet er, om det er helt almindelig for førsteårsplanter? Hvis du kender svaret, så skriv det i kommentarfeltet, så vi alle sammen kan blive klogere.

De små jordbærplanter overvintrede udendørs i en flamingobakke og her i april 2016 har jeg plantet dem ud i min nye plantevæg.

De ligner fuldstændig rigtige jordbærplanter, der helt utålmodigt venter på at forårssolen for alvor tager fat.

Har du selv erfaring med at høste og så dine egne jordbærfrø, så er du velkommen til at skrive en kommentar under blogindlægget.

Husk også at følge Altan Eksperimentet på Facebook og Instagram.