Sidste sommer skrev jeg om at høste sine egne jordbær-frø

I indlægget Kan man selv høste jordbærfrø? skrev jeg sidste sommer om hvordan jeg havde eksperimenteret med at prikke jordbærfrø ud af økologiske jordbær, med henblik på at så nye jordbærplanter i stedet for at købe dem på en planteskole.

I går fik jeg en mail fra Rasmus, der spurgte hvordan det var gået med jordbærfrø-eksperimentet. Så her kommer der en opfølgning.

Læs også indlægget om hvordan jeg lavede mine egne jordbærfrø: Kan man selv høste jordbærfrø?

Jordbær Eksperimentet lykkedes delvist

De første jordbærfrø jeg såede spirede efter meget laaaaang tid. Der gik næsten en måned men det var kun ganske få frø der blev til noget. Så jeg var ved at opgive og købte i stedet nogle jordbærplanter hos Gartneri Toftegaard.

Jordbærplanter af egne jordbærfrø

Jordbærplanter af egne jordbærfrø overvintret i flamingobakke

Jordbærfrø kan åbenbart godt lide at fryse

Så kom jeg i tanker om, at jeg havde læst på nettet om folk der opbevarede deres jordbærfrø i fryseren, for at give frøene kulde ligesom de ville have fået hvis de skulle have klaret sig selv ude i den danske vinter.

Da det allerede var langt inde i sæsonen lagde jeg de resterende jordbærfrø i fryseren en uges tid. Resultatet blev godt.
Allerede en uge efter at jeg havde sået dem, begyndte det at pible frem med små nye jordbærplanter.

Planterne nåede ikke at få en størrelse hvor de satte blomster og jordbær. Måske havde nået det, hvis jeg havde givet dem kulde fra starten..

De små jordbærplanter overvintrede udendørs i en flamingobakke, og her i april 2016 har jeg plantet dem ud i min nye plantevæg.
De ligner fuldstændig rigtige jordbærplanter, der helt utålmodigt venter på at forårssolen for alvor tager fat.

Du kan læse indlægget om min nye plantevæg her: Plantevæg

Hvis du har prøvet at høste og så dine egne jordbærfrø, er du velkommen til at skrive en kommentar nedenunder dette indlæg.

Husk også at følge Altan Eksperimentet på Facebook og Instagram

 ? ? ?