Forny det du allerede har

Fornyelse af altan-interiøret kan gøres nemt og hurtigt

Hurra! I dag er årets første dag, hvor altandøren har stået åben, uden at pingvinerne er løbet ind i stuen. Sol og forår giver ny energi og det er tid til, at begynde at bruge altanen igen.

Jeg havde en lille sjat vandbaseret terrasseolie tilbage fra sidste år, men ikke nok til at jeg kunne male hele altangulvet med det.
I stedet for at kassere det, fortyndede jeg det med en smule vand. Og så var der nok til, at jeg kunne male plantebordet.
Økologisk selvforsyning for kaniner
plantebord fornyelse

Plantebordet matcher nu trægulvet

Plantebordet har stået udendørs året rundt i et par år, så lidt terrasseolie gjorde det godt. Tilmed matcher det nu trægulvet på altanen, for der var en smule mørkebrun farve i olien, den samme som jeg malede altangulvet med sidste forår. Det blev mere tydeligt efter olien tørrede op.

Bagefter var det zinkbaljernes tur

Imens jeg ventede på, at olien skulle tørre, så jeg kunne male det på bagsiden, fandt jeg mine gamle zinkbaljer og spande frem.

Mange af dem har træ-håndtag, som er blevet grå af vind og vejr. Det tog måske et kvarter at give alle håndtagene terrasseolie, men waauu sikke en forskel.

Nymalet Plantebord

Voila!

Fra at se træt og slidt ud, står det hele nu knivskarpt og så godt som nyt.

Det hele tog højst et par timer inklusiv rengøring af penslen og det har ikke kostet en krone.

Vil lige give tippet videre. Måske har du også en sjat olie eller maling stående, som du kan bruge til at genopfriske noget andet end det du lige havde købt det ind til.
God arbejdslyst!
Zinkbaljer før og efter fornyelse med terrasseolie

Følg på Instagram

Følg på Pinterest

Følg på Facebook

Måske har du lyst til at læse mere:

Har du hørt om jungleagurker?

Har du hørt om jungleagurker?

[Sponsoreret] Før jeg var på indkøb i Selvforsyning i byen’s frø-webshop, havde jeg aldrig hørt om hverken jungleagurker eller cucameloner, men da jeg så billederne var jeg solgt.

Chili, cayennepeber og peberfrugter

Chili, cayennepeber og peberfrugter

[Sponsoreret] Forår og de første chilier er sået. Jeg har fundet frø, som giver flotte lilla chili og peberfrugter. Lilla bliver årets temafarve på altanen.

Professionel klatretyv på altanen

Professionel klatretyv på altanen

Altan Eksperimentet har gennem længere tid haft besøg af ubudne gæster på altanen eller rettere af én ubuden gæst.. Faktisk har det stået på så længe, at jeg er begyndt at få tics hver gang jeg hører et fuglefløjt.